Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кадър: БТВ Водещият на предаването 120 минути по БТВ Светослав

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКадър: БТВ Водещият на предаването 120 минути по БТВ Светослав
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Обществото ще започне да приема компроматите като нормална част от калния пейзаж на българската реалност в момента

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кадър: БТВ

 

Водещият на предаването " 120 минути " по БТВ Светослав Иванов направи своя обичаен коментар през вчерашния ден на старта на предаването си.

Ето го и него:

" В книгата си " Сапиенс. Кратка история на човечеството " Ювал Ноа Харари проучва хода на човешката история като поредност от предопределени и безредно протичащите се събития. " Живелите в съответното време са най-объркани ", споделя Харари. Един от законите на историята е, че това, което ни се е коствало неизбежно, напълно не е явно по време на неговото настъпване. Затова революциите и промяната на публичните системи мъчно се предсказват, а по-често се проучват, откакто към този момент са се случили. За хората, които ги претърпяват, са непредвидени, а за поколението след тях – изцяло разумни.

Например, в случай че през днешния ден се запитаме - Ще продължи ли България да се лашка в крайности? Ще бъде ли разграничено обществото, въпреки и по явни тематики като заплахата от ковид при събаряне на всички ограничения? Ще продължи ли властта да дирижира кални офанзиви и да става обект на кални офанзиви? Какъв ще е крайният резултат от всичко това? Отговорите ще са неразбираеми, само че единствено след няколко години, когато събитията са пред очите ни, ще мислим, че всичко е било явно.

Например, доста от нас бяха сигурни, че общата заплаха на новия вирус ще ни сплоти, което се оказа безспорна фантазия. Обществото се раздели на лагери по доста посоки. И макар, че нашият народ не е измежду най-здравите в Европа, за жалост, обществото демонстрира все по-нисък блян към самозапазване при отвод на властта да носи отговорност за неразбираемите събития, които може да последват.

Това от където и да го погледнеш е много хазартен ход на държавното управление. Защото при внезапно утежняване на ситуацията обществото няма да потърси повода в себе си, а ще потърси отговорност на властимащите, които сега трансферират същата тази отговорност върху обществото. Доста деликатна и комплицирана обстановка, не мислите ли? И в двата случая властта е в губеща позиция. Налагането на строги мерки и роди неодобрение и боязън от загуба на рейтинг, което провокира свалянето на всички ограничения. Но това въпреки това може да роди още по-голяма заплаха и надлежно по-голямо неодобрение и по-тежки стопански последствия.

Използвайки думата
хазарт много хазартна е играта на компромати, която следим сега. Ако те станат прекомерно доста, хвърчат в разнообразни направления и се целят в разнородни цели, обществото ще стартира да приема компроматите като естествена част от калния пейзаж на българската действителност сега. При неналичието на самостоятелни институции, които да вършат справедливи инспекции, ще свикнем с компроматите по този начин както свикнахме с грубия език, до момента в който все по-трудно разграничаваме истина от неистина. На този декор сега тези, които носят стопанската система на гърба си, работят, заплащат си сметките, заемите, налозите, те стават от ден на ден апатични и извънредно гневни. Те са като " Гости от третата планета ", само че в личната си страна, и не разпознават в нито един от политическите играчи изразител на своите потребности и метод на мислене. Демографски те са свиваща се група, която би трябвало да продължи да работи, с цел да ги има пенсиите, здравната, обществената система. Това обаче не значи, че тази дейна група от наши сънародници към момента има силата да промени страната си, макар че техните полезности са доста по-различни от калта, в която потъна политическия хайлайф. Уви, следи се абсурд. Ядосващите се през днешния ден в историческа вероятност наподобяват ядосани и примерени по едно и също време. Това е някакъв нов обществен феномен. Но в случай че се върнем към логиката на Харари - във всеки исторически миг има място за изненадващи събития, които са плод просто на хаоса на времето. Защото при толкоз доста взаимодействащи си позиции, даже дребните вариации могат да доведат до радикално разнообразни резултати. Затова нищо не би трябвало да се приема за несъмнено и предопределено. То просто в никакъв случай не е било както и да ни наподобява обстановката сега ".



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР